2011-03-16 14:49:22• hírek • Szatmar.ro

Amikor a hat kisebb, mint az öt...

Komoly számolási problémákkal küszködnek a Román Kosárlabda Szövetség illetékesei, legalábbis ez derült a női All-Star gálára meghívott játékosok névsorának kihirdetésekor.

A március 27.-én Désen sorra kerülő gálaesemény csapatait és azok edzőit földrajzi kritériumok szerint a szurkolók, a média és a szövetség szakembereinek szavazatai alapján állítják össze, így alakul ki az Észak és a Dél együttese.

A szerdán közzétett kereteket végigolvasva az első dolog, ami a szemükbe tűnik, hogy amíg a rájátszást végigverő, első pozícióját már bebiztosító Szatmárnémeti VSK együttesét csak Claudia Pop és Lori Bjork képviseli, plusz a biztonsági tartalékként behívott Oana Baluta, addig a második helyezett Arad együtteséből nem kevesebb, mint hat játékos lesz ott a gálán. Ezzel még nem is lenne komolyabb gond, csakhogy...

A gála szabályzata határozottan kimondja, hogy a tabella első négy helyén álló klubok egyenként öt, az őket követő négy együttes egyenként négy, a többiek pedig egyenként három játékost nevezhetnek a szavazásra. Alapvető számtani szabályok szerint azonban a hat mindenképpen nagyobb szám, mint az öt... legalábbis valamikor így tanították.

Emlékezhetünk rá, amikor Carmen Tocala, a szakszövetség elnöke néhány héttel ezelőtt a bajnokság esélyeseként gratulált az Aradnak, úgyhogy ez a kivételezés már senkit sem lep meg. Ne feledjük ugyanakkor, hogy március 25-26-án Szatmárnémetiben rendezik a Román Kupa négyes döntőjét, az utókor pedig a trófeák számára emlékeznek.

Az All Star csapatai:
Észak:
Cristina Ciocan, Larisa Toma, Mészáros Anita, Ashlee Roberson,  Cherrise Graham, Brosovszky-Boriga Mónika (mindannyian Arad), Claudia Pop, Lori Bjork (Szatmárnémeti), Anca Stoenescu, Laura Budean (Temesvár), Danielle Walker (Iaşi), Alexandra Uiuiu (Gyulafehérvár). Cserék: Oana Băluţă (Szatmárnémeti), Volha Tămărgeanu (Gyulafehérvár), Andra Simona Haas (Temesvár), Mihaela Adi (Nagyvárad). Edzők: Stacey Nolan (Arad), Dan Ionescu (Temesvár).

Dél: Annemarie Părău, Renee Walker, Vass Ildikó (mindhárom Sepsiszentgyörgy), Nevena Saponjics,  Georgiana Rus, Alina Chivu (mindhárom Alexandria), Cristina Bigică, Gabriela Cursaru (Olimpia), Florina Diaconu (Rapid), Tena Rene Matthews (Craiova), Monica Ivan (Brassó), Adina Lovasz (Sportul Studenţesc). Cserék: Fatou Kine Kane, Anca Şipoş (Craiova), Andreea Huţanu (Sepsiszentgyörgy), Andra Florea (Olimpia). Edzők: Mădălin Piperea (Alexandria), Veres Attila (Sepsiszentgyörgy).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: